dinsdag 7 juli 2009

Geen commentaar - Onrustige(r) tijden

De tijden worden in ieder geval heel duidelijk onrustiger. En wanneer de economische crisis ook in Duitsland de komende maanden erger wordt, en alle signalen lijken dit aan te geven, het aantal werklozen recordhoogtes bereikt en het te verdelen geld constant minder wordt, dan zullen de armen en de rijken tegenover elkaar staan. Linksen en rechtsen, autochtonen en allochtonen, gelovigen en niet-gelovigen. Dan zullen ze datgene doen wat overal in de historie is gebeurd wanneer drie factoren in een land tegelijkertijd met een opgekropte woede op elkaar botsten: economische achteruitgang, etnische spanningen, verval van de autoriteit van de staat en van de maatschappelijke waarden. Dan is in de geschiedenis de opgekropte woede altijd tot ontlading gekomen. Altijd.

Lees het artikel hier.

1 opmerking:

  1. Het is niet meer dan logisch. Mensen in dit land hebben hun productieve leven lang betaald voor de welvaart, betaald voor hun vader en moeder als die hulp nodig zouden hebben, voor hun kinderen, voor zichzelf...... Ze meenden dat die zware belastindruk ergens toe diende. Nu zien ze jaar na jaar dat al dat zuurverdiende geld wordt verspild aan doelen die zij niet voor ogen hadden.
    Meent de overheid nu echt dat de belastingbetaler een complete dwaas is? Het falen van de economen zal het realisme terugbengen. En dat zal tijd worden ook.

    BeantwoordenVerwijderen