woensdag 3 maart 2010

De stemming zit erin + update

Vol trots, de borst vooruit en met de stemtoestemmingen hoog opgericht begaf ik mij naar het stemlokaal, alwaar ik werd opgewacht door een erewacht van glimlachende vrijwilligers, die mij de hand schudden en me op de schouders klopten voor deze uitzonderlijke daad van vaderlandsliefde. Na het voldoen van de formaliteiten, waarvoor de stemoverzieners zich uitgebreid verontschuldigden, verplaatste ik me naar het hokje, waar ik zowel voor de deelraad als de centrale stad de hokjes bij de kleinste en minst bekende partijen rood kleurde, ervoor zorgend, dat er in het rondje geen spatje wit meer te zien was en mijn stem niet door een consciëntieuze ambtenaar ongeldig zou kunnen worden verklaard.

Dronken van de belangrijkheid van het moment, schoof ik, terwijl aller ogen op me gericht waren, en er hier een daar een half onderdrukt gilletje weerklonk, de zorgvuldig opgevouwen stembiljetten in de daarvoor bestemde gleuven. Bij de tweede, die voor de Centrale stad, zag ik in mijn ooghoek hoe een stemlokaalassistente ineenzeeg, door de spanning overmand.

Het was gedaan!

Met de linkerhand op mijn borst en de rechter in saluut aan de slaap, zweefde ik, vervuld van een heilig patriottisme en een gevoel van semi-extase naar buiten. De met vlaggen en wimpels versierde straten waren vol juichende en zingende mensen, waartussendoor ik blozend en wangzoenend naar huis schreed en nu zit ik hier langzaam terug op aarde te komen.

Wow! wat een rush! Dat gaan we 9 juni zeker weer doen!

Zie hier voor de uitslagen.

--------------------------------------------------------------------------------

Update 4 maart 2010:

Ik vind, dat verkiezingsdagen in NL nogal nonchalant worden georganiseerd. Het hoeft natuurlijk niet zoals hierboven, maar zou het geen goed idee zijn, om van die dagen vrije dagen te maken? Is het landsbelang niet belangrijk genoeg om even een dag bij stil te staan en de mensen zich te laten bezinnen op de samenleving waar men al of niet uit vrije wil toe behoort?

Nu ging ik naar een schooltje, waar ik tussen het speelgoed doorliep naar een ruimte met iderhaast neergezette schotten en kantinetafels. Je vult je biljet in en loopt de kale gangen door naar buiten en dat was het weer.

Zou iets meer decorum en wat aandacht voor het gewicht van die dag niet op zijn plaats zijn?

Dat is beter dan al die nepfeesten die we hebben en die fictieve gebeurtenissen vieren, zoals koninginnedag, pinksteren etcetera.

2 opmerkingen:

 1. Uitslag: gezien ja, gruwelijk vergroot op het gezicht van Jeltje op mijn plasma-scherm
  Landverschuiving vandaag in NL : ja, van links naar rechts
  Mijn amsterdam: net zoals overal lekkere doodklap voor PechVanDeAchterlijken
  Slotdebat : hypocriete bijeenkomst van, zoals Wilders al zei: die rare collegas van me.
  Debat-Conclusie om trots op te zijn: nederland is onregeerbaar. (!)

  De kiezer: kiest voor lokaal, baalt van haagse bluf

  Wilders: noemt de Linkse Kerk en islamisering. Houd vol, man ! Wilders’ speeches zijn als lekker weghappende MacBurgers: geen perfectie maar wel op het juiste moment geserveerd, en daardoor heeft nederland in Haag en Almere in grote getale toegehapt.

  We wachten op het Hoofdgerecht op 9 juni.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yay! Agnes Kant kapt ermee. Marijnissen komt niet terug. Wie nu? Harry van Bommel? Een geheim wapen?
  Exit SP.

  BeantwoordenVerwijderen