dinsdag 13 maart 2012

Rembrandtpark boom 3

Deel 3 van de horizontale bomen

Vergeet niet op de foto te klikken.

Update: Nu ik die foto zo eens goed bekijk vraag ik me af waarom die bomen zo toegetakeld zijn.





12 opmerkingen:

  1. Staan de bomen dicht bij water? De grond ziet er nattig uit. Ik weet niet wat voor bomen het zijn, maar ze zijn wel heel oud en tja, ze hebben flink wat geleden in hun leven zo te zien. Een zware storm kan een boom doen omwaaien, vooral als de wortels waterlogged zijn. Wat mij opvalt is het groen op de stammen. Dat zie je hier niet. Is dat mos of schimmel? Of is het een ziekte?
    Dit is echt het resultaat van neglect, niet onderhouden of bijgehouden door de gemeente of vrijwilligers. Dooie bomen of takken verwijder je, zodat de andere weer meer licht en voeding krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @aussie
    Het groen op de boomstammen lijkt mij algvorming met hier een daar wat mos. De grond lijkt er vaak drassig te zijn. Wellicht staan de bomen in kwelwater waarvan het niveau nogal fluctueert. Het groen rechts op de bodem is waarschijnlijk mosvorming. Het lijkt me gebied waar je zo nu en dan lopertjes (vogels met lange poten en lange snavels) kunt zien. Mits er niet al te veel verstoring is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank Anoniem voor de toelichting. Algen, ach natuurlijk. Je vindt ze ook in een niet onderhouden zwembad. Ha, hier is de vogelkenner weer. Zoek ook even op: http://1.bp.blogspot.com/_IPnDWmNmVkw/TEobUXnDxZI/AAAAAAAAAY8/Ki85Q0nl2Wc/s1600/Jacana+-+Corroboree+Billabong.jpg
    Ze noemen dit vogeltje ook wel Jezus bird omdat het lijkt alsof het op water loopt, maar in feite loopt het vogeltje over waterlelie bladeren. Mooie foto!
    Inmiddels heb ik de tjiftjaf ook al gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @aussi

    Anoniem was de Filantroop die vergat z'n naam te vermelden.


    De Jacana behoort tot de orde der stelt(lopers), maar dan in een Aziatische versie. Hier hebben we de steltkluut, die op nog hogere poten loopt die bij de minst geringste beweging op breken lijken te staan:

    http://www.sijmen.nl/public/Photo/928/image/steltkluut2433.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Volgens mij is het groen ook wat dominant door de automatische instelling van mijn camera. Op technisch gebied blijf ik een n00b. Eigenlijk zou ik bij iedere foto(serie) de witbalans moeten afstellen, maar dat is ondoenlijk. Achteraf bewerken begin ik wat te leren.

    Filantroop, lukt het niet om onder je eigen naam te reageren?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @D.G.Neree

    Toen ik nog in een doka rommelde om kunstfoto’s (wat een arbitrair begrip is) precies te krijgen zoals ik dat wilde lukte dat slechts met pijn en moeite. Te vaak voelde ik me slaaf van de dwingende techniek. Sedert de digitale fotografie en Photoshop ervaar ik mijn macht over de fotografie als volledig. Ik zou mijn vrouwenfotografie die ik analoog gemaakt heb helemaal nog eens digitaal over willen doen. Helaas zijn de dames een stuk ouder geworden en wil ik ze dat niet meer aandoen. De mogelijkheid foto’s achteraf te bewerken vind ik een zege. Dus ontwikkel de mogelijkheden die het biedt. Je zult er veel plezier aan beleven.

    (Filantroop)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hahaha Filantroop, ik denk dat die dames alleen maar verrast zullen zijn dat ze nog mooier waren dan jij ze eerst deed lijken. Heb onlangs ook heel veel oude foto's ingescand en gezien hoe slecht ik alles voorheen deed, of het was het afdrukken in die automatischa machienes. Nu bijgewerkt met iphoto en in een wip zijn ze allemaal toonbaar. De slechte gewoon weggekieperd, wat moet je met zulke troep?
    Filantroop ik herkende je schrijven meteen, maar ja, moet toch beleefd blijven en kan een anomiem niet zomaar een filantroop noemen. Heb meteen even de steltkluut bekeken, wat een griezelige beentjes. Vind toch onze Jacana wat kleurrijker.
    D.G.Neree, het lijkt mij toch wel de juiste kleur, als ik zo naar het gras kijk. Ik dacht wel dat de boomstammen zo groepn waren, was 3 jaar geleden in Nederland en dat was mij opgevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @aussi
    Zonder al te veel arrogantie moet ik stellen dat de dames zowel toen als nu zeer content waren en zijn met de resultaten. En dat omdat ik ze met hun instemming meevoerde naar hun andere en veelal verholen of latent aanwezige imago, die ze in de doodsaaie alledaagsheid van het bestaan veelal aan de waarneming onthielden. In Nederland geldt doorgaans een “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”-doctrine. Eigenlijk mis ik de glanstijd van het dandyisme.

    (Filantroop)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ken geen groter genot dan het retoucheren van foto's van dames

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @D.G.Neree
    Maar toch vinden dames het zelf niet prettig dat hun vlees een retouchering behoeft. In de analoge fotografie retoucheerde ik dames nooit. Gedigitaliseerde analoge foto’s behoeven dat soms vanwege de stofjes en andere partikeltjes die mee digitaliseerden. Vroeger deed je dat met dat fantastische retoucheerdoosje met 00-penseeltjes van marterhaar. Nu met de penselen van Photoshop.

    (Filantroop)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha, alweer moet ik glimlachen. D.G.Neree retoucheert misschien alleen met het oog? Filantroop how lucky can you get om zoveel foto's van dames te hebben mogen maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @aussi
    Nou, ik heb ze ook mogen schilderen. Nee, niet beschilderen, maar schilderen. En tekenen en aquarelleren.

    BeantwoordenVerwijderen