zondag 11 januari 2009

een sterk staaltje inhoudelijke rapportage

Het incestueuze Hulversumse kliekje heeft zichzelf weer eens te kijk gezet met het groots aangekondigde televisiemoment van het jaar.
De winnaar van dit evenment werd het vrouwtje-met-het-syndroom-van-Down-dat-Paul-de-Leeuw-door-de-studio-achternazat.
Tweede werd het Joranfragment van PR de Vries, en het zwijginterview van Geenstijl met ex(!)-minister Vogelaar kwam op de derde plaats.

Op de vraag of er ook iets van een onderbouwing, een juryrapportage van de uitslag was reageerde de sacherijnig en woedend om zich heen kijkende voorzitster van de jury, Anita Witzier, in deze trant:
"Juryrapport? we wilden het filmpje van Geenstijl niet eens nomineren, maar het werd ons door het publiek door de strot geduwd. Het is helemaal geen televisie."
en:
"De Vries hep al genoeg prijzen gehad."

De keuze voor Paul de Leeuw werd natuurlijk wel in een rap afgeraffeld en woordelijk ingestudeerd tekstje (wie het lettterlijk wil weten zoekt het maar op) gemotiveerd: "Spontane televisie door een ploeg die er lol in heeft en die het met hun miljoenen kostende studio-apparatuur en jarenlange opleiding lukt om een bewegend mens in beeld te houden."

Ik ga geen lid worden van welke omroepvereniging dan ook, maar ik zou zeggen: Geenstijl, Go for it en laat die politiek correcte, aan vals sentiment en zelfbevlekking vette salarissen verdienende en mongooltjesmisbruikende incestueuze Gooise etalagepoppen eens een hartig poepie ruiken, zodat hun smoelen nog sacherijniger gaan staan. Mijn zegen heb je.

Welk filmpje wel had moeten winnen zal me worst wezen. Ik zat niet in de jury en ken de criteria niet.
-----------------------
Update: Inmiddels heeft Geenstijl de frontale aanval gezocht is dit akkefietje een kleine rel aan het worden. Zie hier voor de actuele ontwikkelingen.

7 opmerkingen:

 1. Ach Geenstijl is net zo goed een clubje, het zijn allemaal clubjes en ze vinden zichzelf allemaal de beste. Publieke omroep mijn dikke reet, ik heb niet om die onzin gevraagd. Als ze zo goed zijn laat ze hun eigen geld dan binnenhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o... hallo Jorrit, welkom. Het is idd ook een kliekje, Geenstijl. Ach, laat ze maar lekker hun kunstjes voor de tv doen. slechter dan het is kan het niet zijn. En laat het publieke bestel idd maar voor eigen geld zorgen of anders het geld besteden aan echte programma's. Echt nieuws, echt amusement, echte films etcetera. Geen geslijmbal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Of dat ellenlange gezever over wat de zelfbenoemde filosofische presentator van het leven vindt. al die 'tv-columnisten' van tegenwoordig met hun blabla. Ga lekker een boek schrijven of zo. Dat doen ze ook maar laat het daar dan godsamme aub bij en val mij niet lastig met die visie op het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zag net het journaal met freriks. DE economie staat op instorten en dan volgt een filmpje over hoe de ontslagen bij Fokker destijds wel hard aankwamen, maar dat de meesten wel weer een baantje hadden gevonden. Hoe lang is dat met Fokker geleden? De situatie is totaal anders nu. Is dat geen sussen van de bevolking? Volksverlakkerij. Ze moeten zeggen hoe het NU is. het is het NIEUWS. Geen troostende pappie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof niets meer van nederlandse tvjournaals. Ik heb de laatste weken scherp opgelet. Het zijn leugens, halve waarheden en morele oordelen over hoe "wij" ons moeten voelen en denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is de propagandabuis van de overheid, natuurlijk sus je de bevolking op die manier want anders zou je je eigen naam en gezicht op het spel moeten zetten en dat kan echt niet hoor.

  BeantwoordenVerwijderen