vrijdag 5 juni 2009

Komkommers

Nog een paar dagen nababbelen over de Europese Verkiezingen en dan zal het Nederlandse journalistenleger wel weer voorzichtig zijn luiheid en gemakzucht beginnen te verontschuldigen met het schrijven en praten over hun zomerhobby en lucratieve nevenfunctie: De komkommerkweek.

Tijdens de komkommerkweek, die vreemd genoeg ieder jaar langer duurt, dit jaar waarschijnlijk zo'n drie maanden, bergen alle nederlandse journalisten hun pen en schrijfblok in de onderste lade van hun bureau en wijden ze zich volkomen aan het observeren van de groei van deze edele, maar enigszins waterige en smakeloze vrucht-noch-groente [politiek correcte, want vegetarische uitdrukking voor vlees-noch-vis. Red].

Tijdens de komkommerkweek doet zich namelijk het bijzondere verschijnsel voor, dat alle gebeurtenissen op de wereld stilvallen in bewondering van deze agrarische activiteit, die vooral in zonnige vakantie-oorden en vanuit makkelijke leunstoelen wordt beoefend. Tijdens de komkommertijd zijn er geen problemen, geen veranderingen, geen poltiek, oorlogen of andere vermeldenswaardige maatschappelijke activiteiten. Een wonder waar wetenschappers zich het hoofd over breken.

Door de Europese verkiezingen is de komkommertijd dit jaar laat begonnen. Gefluisterd wordt, dat de Raad voor Journalistiek overweegt een klacht in te dienen bij het Europese Hof van Justitie wegens het in gevaar brengen van deze nevenactiviteit van journalisten.

De verminderde persactiviteit zal tijdens de komende eindexamentijd merkbaar worden in kleine berichtjes tussen de pagina's exameninformatie, waarin afzonderlijke journalisten aan zullen geven officieel de komkommertijd ingesteld te hebben.

Hier alvast een recept voor een komkommersalade (gepikt van het web, want ik ben geen kok. Het opvolgen van de instructies is dan ook voor eigen risico).

Nodig:
1 komkommer
3 eetlepelsl magere yoghurt.
dille
1 (of meerdere, naar smaak) teentje knoflook
peper en zout
1 theelepel suiker of een zoetstof (bleh!)

Doe als volgt:
Schil de komkommer en snijd die in dunne plakjes (gebruik een kaasschaaf).
Maak een saus van de yoghurt, dille, uitgeperste knoflookteen, peper, zout en de suiker.
Plemp de saus over de komkommerplakjes en roer het zaakje door elkaar.

Eet smakelijk. Maarre... zonder een flinke maaltijd erbij is het een slappe hap.

Het wordt een lange, stille zomer.

4 opmerkingen:

  1. Exit zoetstof, dat spul deugt niet, mik die theelepel suiker erin. Zorg voor een stevige capucijnerschotel, gewoon op zijn Hollands dus, met spek, en moet je eens zien!
    Goed, vegeteer nu op een best goede miehap en geraniumthee. Zoiets, ach, je moet wat om niet uit te drogen.
    Veel te vroeg wakkere Toetssteen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zware week achter de rug. Overlijden van moeder, crematie, reis. Hier is het nu bijna kwart voor drie 's nachts.

    BeantwoordenVerwijderen