vrijdag 17 juli 2009

Geef uw buren en kennisen anoniem aan bij de politie

Dat de politie hopeloos faalt bij het oplossen van misdrijven in Nederland mag bekend worden geacht. Drie kwart van de aanmeldingen wordt op het bureau niet in een proces verbaal omgezet en van de kwart die wel serieus wordt genomen, wordt zo'n 20% opgelost. Neem daarbij het groeiende aantal misdrijven waar, wegens het actieve ontmoedigingsbeleid, nooit (een poging tot) aangifte van wordt gedaan en het zal duidelijk zijn, dat van alle misdrijven waar Nederlanders slachtoffer van worden, ruw geschat maar zo'n 2% wordt opgelost. Deze schandalige toestand wordt blijkbaar door de boven ons gestelden geaccepteerd, zolang het geld van de verkeersboetes wél in steeds rijkelijker mate de staatskas invloeit.

En wat is nu de ergste misdaad waar we onder te lijden hebben? Dat is natuurlijk de killer drug Marihuana. In Amsterdam heeft de politie daarom hulp gekregen van woningcorporatie Amsterdam. Deze heeft een afdeling, Stadgenoot genaamd en vandaar is middels een folder, die de Amsterdammers in de bus kregen, een oproep gedaan om uw buren, kennissen of familieleden te verraden bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Zoals de naam al zegt, kunt u dit verlinken volkomen anoniem doen, zodat u zelf buiten schot blijft en niemand ooit zal weten hoe de politie aan zijn gegevens komt.

In de beste propagandistische traditie wordt deze oproep kracht bijgezet, door u bang te maken voor uw buren. Het kweken van wietplantjes is namelijk LEVENSGEVAARLIJK en ieder moment kan zo'n installatie "in de fik gaan of ontploffen". Het geft bovendien een ontzettende OVERLAST en STANK en last but not least: het trekt volgens Stadgenoot ONGURE TYPES aan.

Nu kan ik me herinneren dat de overheid zo'n jaar of 10 geleden de thuiskweek juist aanmoedigde, om de georganiseerde misdaad de wind uit de zeilen te nemen. Toen er daarna plotseling een bijzonder repressief beleid ingevoerd werd en hele gezinnen door het bezit van een paar wietplantjes op zolder met hun hele hebben en houwen op straat werden gezet, namen de misstanden inderdaad toe en kwam de wietteelt voor het overgrote deel in handen van juist die georganiseerde misdaad, met een heel scala van bijkomende ongewenste bijverschijnselen, zoals afpersing, mishandeling en moord. Dank u wel Jan Peter Balkendende, dat u misdadigers in de kaart speelt, misdaden bevordert en van onschuldige burgers misdadigers maakt.

Dams en heren, ik zal u wat verklappen, mocht u het na al die tijd nog niet weten:
Marihuana is een volkomen onschadelijk en in economisch opzicht bijzonder nuttig plantje, dat door mensen wordt gebruikt om zich te ontspannen en bijzonder heilzaam is bij terminale ziekten als Multiple Sclerosis en Kanker. Het verlicht de pijn, vertraagt het ziekteproces en verjaagt de depressies die door ernstige en ongeneeslijke ziekten vaak wordt opgewekt. Miljoenen mensen vinden baat bij het roken van wiet, die het humeur verbetert en, in tegenstelling tot alcohol, agressiviteit vermindert.

Maar dit laffe kabinet, dat nog geen winkeldief weet te vangen en straatterreur wil oplossen met vriendelijke doch vermanende gesprekken, durft noch openlijk Marihuana te verbieden, noch te doen waar wetenschappers, medici, politie en gemeentebesturen in het hele land al decennia voor pleiten, namelijk het uit de criminele sfeer halen van dit heilzame plantje door het te legaliseren. In plaats daarvan wordt de bevolking wijsgemaakt, dat er geen verandering komt in het laffe gedoogbeleid, en roept BurgemeesterJob Cohen met droge ogen dat coffeeshops erbij horen, terwijl op hetzelfde moment her en der in zijn opdracht coffeeshops gesloten worden. Kortom, het stiekeme gedoe waar de politiek onder leiding van de gereformeerde moraalridders steeds meer in grossiert.

En nu dan dit hetzerige foldertje, dat tegelijk komt met de brief aan alle coffeeshops in de Warmoesstraat, dat hun vergunning, in tegenspraak met eerdere afspraken, niet verlengd zal worden. Een brief, waar niet op gereageerd kan worden, omdat de dames en heren gemeentebestuurders op reces zijn.

Beste mensen, de opiumwet is een politieke wet, niet geschraagd door enige wetenschappelijke of rdelijke onderbouwing. De wet die marihuana verbiedt, SCHEPT misdaad. Het maakt misdadigers van onschuldige mensen (ze doen immers andere mensen geen kwaad), drijft de prijzen op, zodat misdaad in de hand wordt gewerkt en legt een enorme, overbodige druk op het justitiële apparaat, de politie en het gevangeniswezen. De Opiumwet is een misdadige en misdaadbevorderende wet.

In de DDR werden mensen gestimuleerd om iedereen aan te geven die afweek van het door de communistische partij voorgeschreven gedrag en denkwijze. In onze bureaucratische dictatuur Nederland, die met de dag meer weg heeft van een politiestaat, worden de mensen aangmoedigd om hun naasten te verlinken . Maar niet als u aangifte van beroving of mishandeling doet, ook al kunt u de daders aanwijzen. Men maakt daarbij gebruik van woningcorporaties en anonieme kliklijnen.

Zo zien we in de praktijk hoe we besodemieterd en verraden worden en vanuit een vals gevoel van rechtschapenheid aangemoedigd worden tot het plegen van de meest laffe daad die er is: anoniem verraden van je naaste. Wietrazzia's, gegluur vanuit auto's of men niet staande een biertje drinkt, het kapottreiteren van caféhouders en ontelbare kleine verbodjes die ingegeven worden door machtsgeilheid en hypocriet onbenul.

Mede hierom ben ik van mening dat het hele kabinet Balkenende met pek en veren moet worden bedekt en Den Haag uitgebonjourd moet worden.

Update:
Het radiojournaal meldt, dat de anti-wiet actie een jaar gaat duren. Hoeveel geld gaat dat kosten en hoeveel ellende zal het veroorzaken? Ik heb overigens een donkergrijs vermoeden, dat de antiwiet-actie landelijk zal worden gevoerd. Zoals ik al eerder schreef: Met de mond zullen ze gedoogbeleid verkondigen en zogenaamd de dialoog over legalisatie openhouden, maar in de praktijk zal het beleid steeds repressiever en uitsluitender worden, door middel van een verbodje hier, een beperkinkje daar, een pesterijtje zus en een bepaling zo. Ik voorspel dat er in de hoernalistieke media steeds meer berichten zullen komen over de narigheid, door marihuana veroorzaakt, toenemende misdaadcijfers, en toeristen die door wiet door het lint gaan en van balkons springen, gevolgd door strengere handhaving van de opiumwet en sluiting van alle coffeeshops. Vergeet niet, dat de Balkenbende graag aan Amerikaansen oorlogen medoet en naar mijn weten is de "war on drugs" nog steeds in volle gang. Het lijkt me sterk dat Ernst Hirsch Ballin daarover geen instructies heeft gekregen tijdens zijn Bilderberguitje, en Jan Peter Bak-Ellende tijdens zijn laatste audiëntie bij de Obamessias.

9 opmerkingen:

 1. Kanker en rheumapatienten kunnen dit zeer goed werkende middel halen bij de apotheek( op recept). Voor de rest graag exit met die zooi! Het brandgevaar is niet iets om over te lachen. Voor en achter mijn woning zijn twee woningen half uitgefikt. Reuze leuk hoor die brandweer en de mannen in witte pakken, maar niet heus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ook een gevolg van (actieve handhaving van) de wet. Immers: waarom doen mensen zo moeilijk en stiekem? omdat het verboden is en geld oplevert. Waarom levert het zoveel geld op? Omdat het verboden is. Hoe strenger het beleid ten opzichte van wiet, hoe meer ongelukken ermee gebeuren. Als het legaal was, zouden de prijzen een fractie zijn van de huidige, volkomen overspannen prijs, die in geen verhouding staat tot de productiekosten. De overheid veroorzaakt dus zelf de groene goudkoorts en is daarmee direct verantwoordelijk voor nde branden die je noemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit ovr dit onderwerp in een spagaat DG. Als je die troep vrijgeeft, zul je zien dat een goed deel van de jeugd hun hersens eruit blowt. En als ik de resultaten binnen het onderwijs zie, stonden ze al niet vooraan in de rij toen de hersens werden uitgedeeld, kan ook zomaar zijn dat het te maken heeft met verregaande inteelt( wat wij hier maar steeds weer trachten te ontkennen, maar neem een kijkje in een internaat en je zult zien hoe waar mijn woorden zijn).
  Zelfhaat is leuk, maar voer het niet te ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De aantrekkelijkheid voor de jeugd is ook een gevolg van het verbod. Het in de criminele sfeer plaasten zorgt ook voor een vermenging van (wel gevaarlijke) hard drugs, zeker als men de coffeeshops sluit en de handel zich naar de straat en achterafkamertjes verplaatst. Een slechte ontwikkeling.

  Alcohol, dat veel en veel schadelijker is voor de jeugd (en niet alleen de jeugd) is aan regels onderworpen. Een minimumleeftijd kan ook voor soft drugs ingestld worden. Mij lijkt trouwens de bedroevende staat van het onderwijs eerder oorzaak van problemen dan het blowen. Ik ken genoeg leerlingn die wel blowen en uitstekende leerresultaten behalen. Behandel mensen als onverantwoordelijke kinderen en ze zullen zich m.i. ook zo gaan gedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een, eens, eens. Zoals Daan al aangaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het wordt tijd dat hij weer eens wat schrijft, vind je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij wint de Taliban met neklengte als je het hebt over een gevaar voor de gezondheid.
  Mmmmhhh, heeft Daan drie maanden vakantie?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/43417/Aangifte_tegen_anonieme_tipgever.html

  Aangifte tegen anonieme tipgever
  Een stel uit Valkenswaard doet aangifte tegen de anonieme tipgever die de politie informeerde over een vermeende hennepplantage in hun huis. Na een inval op 1 juli stelde de politie vast dat de melding vals was. Het stel wil weten wie achter de tip zat en hem of haar vervolgens aanklagen wegen smaad en laster. Advocaat A. van der Toorn zegt met de aangifte jurisprudentie uit te willen lokken over het gebruik van tips die op basis van anonimiteit aan de politie worden gegeven. Dat fenomeen rukt de laatste jaren op: alleen al via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem kwamen vorig jaar ruim 76 duizend anonieme tips over misdaden binnen van mensen die hun identiteit verborgen willen houden voor de vermeende dader. Tips over hennepteelt en handel in harddrugs staan met stip bovenaan. Via de meldlijn werden 710 zaken opgelost en 1.100 verdachten aangehouden. "Het begint de spuigaten uit te lopen," zegt Van der Toorn. "Je kunt over iedereen zomaar een tip geven. Als die vals is, heeft dat voor de tipgever geen enkele consequentie, terwijl het voor de gedupeerde grote gevolgen heeft. Mijn cliënten in Valkenswaard zijn nu in de registratie van de politie gekoppeld aan verdovende middelen. Daar komen ze nooit meer vanaf. Dat kan voor allerlei problemen zorgen bij sollicitaties en dergelijke. Al met al is het een heel geschikte manier geworden om iemand die je niet aardig vindt eens goed te grazen te nemen." Het stel in Valkenswaard was op 1 juli niet thuis toen een politieteam een inval deed in de woning. "Het hele huis is overhoop gehaald," aldus Van der Toorn. "Alle laden en kastjes zijn doorzocht, tot in de kelder toe. Vervolgens wordt er niets gevonden en daar moet je het dan mee doen. Er kon zelfs geen excuus vanaf." Over de reden van de inval wilde de politie tegenover het stel alleen kwijt dat er een tip binnen was gekomen. Van der Toorn: "Later, toen ik navraag ging doen, was het verhaal opeens dat ook de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van de politie het pand verdacht vond. Het lijkt erop dat de politie zich daarmee achteraf probeert in te dekken." Van der Toorn hoopt met de aangifte de politie te dwingen de identiteit van de tipgever te openbaren. Ook dient hij een klacht in tegen het Openbaar Ministerie, omdat hij wil weten of aan de inval geen uitgebreider onderzoek vooraf had moeten gaan. De politie Brabant-Zuidoost wil niet reageren op de zaak. "Wij hebben nog geen aangifte gezien," zegt een woordvoerder. "We reageren niet op verhalen in de pers."

  BeantwoordenVerwijderen