maandag 19 maart 2012
Halsbandparkieten
In compositorisch opzicht geen opzienbarende foto, maar toch wel aardig om te tonen, aangezien de kolonie zich door heel Nederland verspreid heeft en tot duizenden exemplaren is uitgegroeid.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Je foto's zijn geslaagd! Vooral doorgaan ;)
BeantwoordenVerwijderenIk ben zelf ook aan de slag gegaan. Ik neem foto's met mijn mobiel en bewerk ze daarna in Photoshop Lightroom. Kijk maar:
http://magic-lightroom.tumblr.com/
@D.G.Neree
BeantwoordenVerwijderenHalsbandparkieten? Het mag dan faunavervalsing zijn, maar ze vrolijken met hun gifgroen het thans nog loofloze geboomte wel op. Weliswaar voedselconcurrerend, maar ja, de mens moest zo nodig die beesten in een kooi houden. Hetzelfde verhaal met de Nijlganzen, die gekortwiekt in plaats van geleewiekt waren, en dus hun hielen lichtten uit parken. Een halsbandparkietenmeldpunt?
@André
Er zijn zeker een aantal fraaie foto’s bij. Die van Vlissingen met aan het eind een paar zilvermeeuwen, is spannend van compositie en lichtdonker verhouding. Je kunt de ziltheid zowat ruiken.
(Filantroop)
At Filantroop,
VerwijderenVlissingen heerst! Ook dit jaar weer op vakantie naar het land van Michiel de Ruyter.
Heel Zeeland is overigens cool. Kom er al zo'n slordige 40 jaar ... ;)
@René
BeantwoordenVerwijderenAls kustbewoner ben ik er meer een voor de binnenlanden. Hetgeen niet wegneemt dat ik me graag aan de kust begeef en er ook tochten hield om de avifauna te registreren. De mooiste waren de winterse tochten in de vallende duisternis, met het laatste restje licht aan de horizon en lange slierten gevogelte van allerlei pluimage. Eigenlijk als kind al struinend in de duinen en aan zee, trekken op dit moment de bossen, de ruigten, de gras- en akkerlanden van de oost mij weer aan. Voor ieder genre landschap is er een geschikt moment.
(Filantroop)
@André, mooie foto's waarin leegte en rust de boventonen voeren. Ook goed om te zien dat je weer teksten op je weblog plaatst, hoewel niet zo vaak als voorheen. Voor de belangstellende lezers: http://boilingpoints.wordpress.com/
BeantwoordenVerwijderenBinnenkort wil ik ook eens de stad uit om elders wat foto's te schieten.
@Filantroop, ik denk dat je in de vorige reactie met René André bedoelt. Jammer genoeg kan ik hier, in tegenstlling tot WordPress de reacties niet redigeren.
D.G.Neree,
BeantwoordenVerwijderenWat betreft mijn weblog: 1 a 2 keer per week wat schrijven, vind ik momenteel genoeg. Elke dag met het nieuws bezig zijn, is niet goed voor je gezondheid ;)
Daarom steek ik de rest van mijn vrije tijd in het programma Lightroom om foto's te bewerken. Werkt als een soort valium ;)
@D.G.Neree
BeantwoordenVerwijderenInderdaad, een storend foutje mijnerzijds.
En wat Photoshop betreft ben ik blijven hangen bij CS. Lightroom zal ik wellicht ook maar eens bekijken Ik heb zo'n beetje alle opeenvolgende versies gehad en gaf er op zeker moment de brui aan nieuwe aan te schaffen.
Parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet, parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet? Parkiet parkiet parkiet parkiet parkiet.
BeantwoordenVerwijderenM.a.w.: TUIG is het.
Zeker tuig, want dit gifgroene zooitje hing de afgelopen winter liederlijk aan de zaadsilo’s te lebberen die we voor het andere gevogelte hadden opgehangen. Maar niet geheel zonder instemming van de vogels die minder begaafd zijn in het klauteren, zoals de roodborsten, vinken en merels. Want de gifgroene militie peutert wegens de snavelvorm zo onhandig in de openingen van de zaadsilo’s, dat de helft op de grond valt. En zelfs in dien mate dat een roodborst dit vallende manna met een dankgebed aan de Heer verwelkomde. Ja, voor de roodborst is God een gifgroen wezen. Er zijn er alleen heel veel van. Mocht het polytheïsme onder de roodborsten toenemen, weet dan hoe dat zo gekomen is.
BeantwoordenVerwijderen(Filantroop)
Filantroop waar komen deze halsband parkieten vandaan?
BeantwoordenVerwijderenHet is dus bij jullie ook tuig.
Deze zien wij in de tuin: http://www.flickr.com/photos/22295180@N06/4117354572/
Het zijn de meest vernielzuchtige en ballorige parrots. Zelfs rozen laten ze niet met rust en breken de bloemen zo van hun stelen. Maar een werkelijke plaag in boomgaarden.
De halsbandparkieten zijn een jaar of 20 of langer geleden ontsnapt of vrijgelaten en in het Vondelpark neergestreken. Er was daar een oude vrouw die dagelijks de vogels voerde, maar zij is een tijd geleden overleden. Inmiddels hebben de beesten hun eigen voedsel weten te vinden en lopen hun aantallen in de duizenden, verspreid over de hele randstad.
BeantwoordenVerwijderen