zaterdag 17 maart 2012

Mijmering

Zonder de man die over het water uitkijkt zou de foto een stuk minder interessant zijn. De locatie is Jan van Galenstraat, de brug over de ringvaart, met links het politiebureau Marnixstraat,


4 opmerkingen:

 1. Dat is nu een foto waar je helemaal rustig van wordt. Mijmerend zoals meneer links. De verdwijnpunten doen het hem hier. Die bieden de sereniteit, tezamen met het licht dat aan het eind een beetje atmosferisch wordt. Zeer harmonieus plaatje.

  (Filantroop)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, de rust straalt hier vanuit. Rust in een wereldstad. En de linkse meneer lijkt gevlucht uit deze overvolle stad en wellicht van 6 hoog achter om eens helemaal tot rust te komen. Weer zo'n penseur, net als de vogelvriend.
  Wat zou hij denken? Misschien wel aan helemaal niets, een lege gedachte. Dat op zich is al zo knap.
  Maar wat ik verder interessant vind is die ronde uitkijkpost. Wat is dat of wat is dat geweest? Zit hij op een bankje of een stuk beton? De ramen van het politiebureau vind ik heel mooi. Zouden het schuiframen zijn?
  En zwemmen daar twee verloren eendjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Filantroop, je hebt helemaal gelijk wat het verdwijnpunt betreft. De kademuur leidt daar naartoe en ook de blik vd man is daarop gevestigd.

  aussie, het is inderdaad vreemd: het politibureau is het mooiste gebouw van de omgeving. Het lijkt eeen kasteeltje. Ik zal nog wel eens een andere foto daarvan plaatsen. De man zit op een bankje op inderdaad een soort uitkijkpost, dat daar gebouwd is voor de vermoeide wandelaar. Het is een pleintje net over de brug waarvandaan de foto genomen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank D.G.Neree voor je uitleg. De rust vinden we ook terug bij het water, waarin een weerspiegeling te zien is. Zou niet mogelijk zijn bij stormachtig weer.

  BeantwoordenVerwijderen