maandag 2 april 2012

Fotoseries op Amsterdam Post


Hieronder een lijst met koppelingen naar de fotoseries die ik op Amsterdam Post plaatste:

(Svp door blijven klikken op de afbeeldingen om bij groot formaat (ca 1 Mb) te komen.)

Bevroren Grachten

Fotogalerij: zo maar wat Herfstfoto's

Wallpapers voor rommel

Lenteperikelen

Amsterdam Sneeuw

Galerij Kerkstraat

Een aantal foto's


Voor al mijn artikelen op AP zie hier.

7 opmerkingen:

 1. D.G.Neree
  Nu je ze weer tevoorschijn haalt weet je me er weer mee te bekoren. Vooral die serie in de Sneeuw vond ik hoogstandjes van stille symboliek.


  Filantroop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren was ik je herfst foto's aan het bewonderen. Ik schreef daarbij de blog hier een comment, omdat op Amsterdam Post alles gesloten was.
  Nu ga ik verder genieten van de rest, fijn dat je ze hier even aangehaald hebt D.G.Neree.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt zo rustig in de stad op deze foto. Wonen er eigenlijk wel mensen of zijn het nu allemaal kantoren geworden. Er zijn leuke huisjes bij ( tenminste aan de buitenkant gezien ). Ik vraag me af, als je er woont, of je dan met de tijd bent meegegaan en wat drastische veranderingen van binnen hebt aangebracht, de tegenwoordige tijd heeft veel meer gemakken dan vroeger, vooral als ik aan keukens en badkameres denk. En hoe zit dat met de plumbing ( Ned.? ) en electrische bedrading. Daar kun je goed problemen mee krijgen na een paar honderd jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de hoek van de Prinsengracht en de Reguliersgracht In het hoekhuis had in de 17e eeuw een vroedvrouw haar praktijk. Zij maakte reclame voor haar bedrijf met een beeld van een ooievaar boven de voordeur Die ooievaar staat er nog.

  aussie, al die huizen in de binnenstad staan op de wereld erfgoedlijst en grotendeels danig gerestaureerd. In veel gevallen is alleen de voorgevel nog authentiek en is de binnenkant nieuw. Het zijn ook dan geen goedkope huizen, op deze A-locatie zoals dat heet. Grachtengordelelite is een treffende benaming.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die ooievaar zie ik nu ook. Zonder jouw aanwijzing zou me dat niet opgevallen zijn. De meeste ouderwetse uithangborden waren toch echt mooi vroeger. Leuk dat er nog van bewaard zijn. Maar of ik op de Grachtengordel zou willen wonen betwijfel ik. Wat doet de elite met haar mooie auto's? Er zijn niet eens garages bij die huizen. Op straat parkeren heeft vele risico's en bovendien verslijt je auto veel sneller. Vraag me af waar de mensen vroeger hun paarden stalden; het wagentje zal wel buiten gestaan hebben neem ik aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @aussie, ik betwijfel inderdaad ten zeerste of iemand die haar hele leven de ruimte om zich heen gehad heeft zixg gelukkig zou voelen in dit levende openluchtmuseum.

  BeantwoordenVerwijderen